Digitaalinen kello
1970-luvulla keksitty digitaalinen kello, jossa on viisareiden sijaan numeerinen näyttö, oli alusta asti suosittu, joskin kovin kallis esine. Varsinaisen maailmanvalloituksensa se aloitti todella räväkästi vuonna 1973, jolloin James Bond käytti digitaalista rannekelloa elokuvassa Live and Let Die. Sen enempää markkinointia ei tarvittu, vaan pian kaikki halusivat ranteeseensa digitaalisen kellon. Onneksi digitaalisia kelloja pystyttiin jo parin vuoden päästä valmistamaan huomattavasti edullisemmin, joten hinta ei enää ollut esteenä.
Digitaalikellon luultiin jo jäävän historiaan
Digitaalisen kellon tekninen kehitys oli todella nopeaa, ja lcd-näytön keksiminen oli merkittävä käänne, sillä sen ansiosta kellon käyttäjän ei enää tarvinnut painaa nappia nähdäkseen ajan. 1980-luvun vaihteessa digitaaliset kellot olivat jo hyvin edullisia, eivätkä ne enää olleet muotia. 1990-luvun lopulla ihmiset alkoivat katsoa kellonajan kännykästään, ja digitaalikellon luultiin jäävän historiaan. Toisin kävi, sillä seuraavaksi keksittiin älykello lukuisine käyttötarkoituksineen ja lisävarusteineen. Täällä voit tarkistaa, millaisia lisävarusteita modernin Apple Watchin kaveriksi voi hankkia.
Apple Watch hämmästyttää monipuolisuudellaan
Kun katsoo Apple Watch -älykelloa, voi vain ihmetellä digitaalikellon huikeaa kehitystarinaa. James Bondin huippuhienoa kelloa ihastelleet 70-lukulaiset eivät varmaankaan olisi uskoneet, jos heille olisi kerrottu, että vain 50 vuotta myöhemmin digitaalikello mittaa käyttäjänsä sykkeen ja näyttää EKG-sovelluksesta mahdolliset sydämen rytmihäiriöt. Apple Watch onkin hyödyllinen apuväline urheilijalle, sillä se mittaa ja seuraa kunnon kehittymistä. Tietenkin sillä voi myös kuunnella musiikkia tai äänikirjoja, ja sitä voi käyttää mobiiliyhteyden kautta puhelimen korvikkeena vaikkapa lenkkeillessä.