Home > Vinkit > Liverpool – yksi parhaista joukkueista

Liverpool – yksi parhaista joukkueista

February 1st, 2021

Liverpool Football Club on yksi Englannin Valioliigan suosituimmista joukkueista. Kyseessä on myös yksi saarivaltion kautta aikain menestyneimmistä joukkueista, ja sille on kertynyt pokaaleita, kultaa ja kunniaa niin kotimaan kuin Euroopan kentiltä. Toisaalta uskolliset fanit ovat jaksaneet seisoa seuran tukena myös kuivempina kausina.

Joukkueen historiaa

Liverpool FC on perustettu vuonna 1892, ja sen kotipyhättönä on toiminut alusta asti legendaarinen Anfieldin jalkapallostadioni. Ensimmäisen liigamestaruuden joukkue nappasi jo vuonna 1901. Tämän jälkeen menestys vaihteli mestaruuksista aina 2. divisioonaan tipahtamisiin, kunnes vuodesta 1962 eteenpäin joukkue on vakiinnuttanut paikkansa Englannin korkeimmalla sarjatasolla. Voittoja Euroopan cupissa, Mestarien liigassa, UEFA Cupissa ja kotimaan sarjoissa – etenkin 70- ja 80-luvut hemmottelivat Liverpoolin faneja.

Viimeaikainen menestys

Vaikka Liverpoolin pelaajisto ja potentiaali on vakuuttava vuodesta toiseen, sen voittoputki nimenomaan Englannin korkeimmalla sarjatasolla katkesi karusti kultaisten vuosikymmenten jälkeen. Fanit saivat viimein lohtua haavoihinsa, kun punapaidat nappasivat Valioliigan mestaruuden 30 vuoden tauon jälkeen kaudella 2019–2020. Kautta sekoittanut koronapandemia ja tyhjille katsomoille pelatut pelitkään eivät lannistaneet kauan odotettua menestystä.

Liverpoolin fanittaminen

Liverpoolilla on faneja ympäri maailmaa. Vaikka matka Anfieldille lienee jokaisen suurin unelma, fanittaminen onnistuu myös kotisohvalta tai vaikka sporttibaarista käsin. Moni pääsee parhaiten pelitunnelmaan kiinni vetäistessään päälleen Liverpoolin fanipaidan tai päähänsä joukkueen logolla koristetun pipon. Paidat, pipot ja muut fanituotteet – löydät tämän verkossa.

Categories: Vinkit Tags: